Miks kipub või kuumutamisel kõrbema?

Probleemid, nõuanded, soovitused orgaanilise keemiaga seoses.
Vasta
Sõnum
Autor
Manulane
Postitusi: 2
Liitunud: 21 Mai 2011, 19:35
Haridustase (kraad): põhiharidus

Miks kipub või kuumutamisel kõrbema?

#1 Postitus Postitas Manulane » 21 Mai 2011, 20:30

Miks kipub või kuumutamisel kõrbema?

tauri
Saidi administraator
Postitusi: 453
Liitunud: 06 Sept 2010, 13:50
Haridustase (kraad): Gümnaasiumi loodusteaduste õpetaja

Re: Küsimus

#2 Postitus Postitas tauri » 21 Mai 2011, 22:08

Või on sisuliselt vee emulsioon piimarasvas. Biokeemiliselt koostiselt on võis piimarasvu vähemalt 80% ja vett mitte üle 16%. Rasvavaba kuivaine arvele langeb kuni 2% või koostisest. Õhuhapniku toimel oksüdeerub, mida kuumutamine kiirendab. Tekkivad vaheühendid (karboksüülhapped, aldehüüdid jms) on samuti orgaanilised ained, mis kuumuse tõttu võivad edasi laguneda.

Vasta