1. leht 1-st

Äädikas+söögisooda+vesi

Postitatud: 18 Mär 2016, 22:07
Postitas Seleen
Tere,

Ma ei tea kas see foorum on veel aktiivne ning ma olen siin uus. Tegin siia kasutaja, sest soovisin ühele oma küsimusele vastust. Tegin kõigile teadaolevat katset (söögisooda+äädikas) ning see hakkas eritama CO2-te. Pärast lisasin sinna vett ning lahus hakkas kiiresti üle ääre vohama. Miks see juhtub?

Tänan vastajaid.

Re: Äädikas+söögisooda+vesi

Postitatud: 20 Mär 2016, 22:09
Postitas rubiidium
Kirjeldusest võib aru saada, et vee lisamine kas kiirendas süsihappegaasi eraldumist (vähem tõenäoline) või suurendas mullide püsivust (vahutamist). Karastusjookidele lisatakse fosforhapet et pudeli avamisel oleks "vohamise" effekt väiksem. Kui mullid lõhkevad vedeliku pinnal, siis pudelist eraldub ainult gaas. Kui jäävad lõhkemata, siis veavad endaga kaasa ka limonaadi ja põhjustavad sellega ebameeldivusi tarbijale.